Tuesday, November 17, 2009

Nur Kasih




Seperti yg korg tahu, de yg x taw kot.. cite ni kuar kt tv3 stiap jumaat wktu ptg. Mse aku tgk iklan die kuar mule2 tu aku mmg teringin sgt nk tgk cite ni.. tp x sempat n asyik ketinggalan. Then, nseb bek lh de sorg senior kt universiti aku ni bgtaw kwn die de bt server.. de cite nur kasih tu.. full episode. Rse x rgu2 nye aku dwnload lh dr server tu..

Antara watak dalam cite ni...


Aku da tgk da cket cite Nur Kasih ni...baru episode 10..wlaupun begitu, cite die tetap bes. Byk pengajaran bleh di ambil. Ciri2 wanita solehah yg memegang watak sbg Nur Amina dlm cite nih menarik minat aku. Kalau lh bakal isteri aku nanti macam tu, betape syukur nye rse hti ni taw! So i wish korg pn tgk lah jgak... pe yg bek tu kite ambil, pe yg bruk tu kite jdkn pengajaran utk kite menjadi manusia yg lebih baik. insyaAllah..

~i TrusT evEryOne but i dOnt TrusT The DEviL inSiDE TheM~

5 kutipan komen:

~zuL~ said...

huhu complicated ye klu beristeri lebih dr 1.. byk konflik dr segi kprcyaan..pergh!!

Safwan said...

pehh..ko lyn gk rpenye cite ni!! haha...ak bru je hbis sume episod mggu lpas...bes woo..huhu...ko slalu dload series die kt mne??

~zuL~ said...

ha'a.. =) msti lh aku lyn. aku dload kt Univ aku..amek dr server senior. Li maza?

~SZI~ said...

enta lelaki.. tok dptkn isteri yg baik, kne baikkan diri enta dlu.. tok dptkn istri solehah, kne solehkn diri enta dlu.. kn nisa' dcipta dri tlg rusuk rijal, mksdnye dcpta rijal dlu, brulah ad nisa'..jd ciptalah pribadi nisa' dgn mcipta pribadi drimu dlu.. InsyaAllah..n_n

~zuL~ said...

O_o Ooo.. insyaAllah, akan sentiase cube perbaiki kekurangan dlm dri ni.

Bahan -> Proses -> Hasil

Bahan:
Niat utk berubah kpd yg lebih bek drpd hari2 sblm ni..

Proses:
Istiqamah dlm melakukan suruhan Allah n jauhkn diri drpd larangan Allah..

Hasil:
Akhlak yg terpuji...insyaAllah =)
walaupn diri ini tidak sempurna, tp diri ini cube utk mencari kesempurnaan utk menjadi yg lebih bek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...