Monday, November 16, 2009

P1 Wimax

Tengah2 aku bce akhbar, de plak iklan P1 Wimax nih.. Aku teringatlah pasal kawan2 kat perlis, diorg sibuk komen psl broadband celcom yang x bape power kt sner.. lembablah, problemlah, xde line 3G lah, itu lah..macam2 ada.


So aku amek inisiatif ni utk tulis kt blog psl broadband terpantas di Malaysia ni..P1 Wimax. Untuk pengetahuan semua, P1 Wimax ni sedang memperkembangkan liputan diorg kt Malaysia ni. So, for those yang dh beli P1 Wimax ni pastu x dpt connection kt perlis tu, mmg x dapat dielakkan lagi lah.. sebab nye liputan diorg kt perlis baru kt area kangar tu je.. Pada akhir tahun ni, insyaAllah akan ade lagi liputan kt area perlis yg lain. Korg sbr je lh.. kjap je tu.

Aku senaraikan liputan P1 Wimax yg dah siap berada di Malaysia ni..

Perlis:
Kangar

Kedah:
Alor Setar
Sungai Petani
Kulim

Pulau Pinang:
Georgetown
Bayan Lepas
Butterworth
Bukit Mertajam

Perak:
Ipoh
Taiping

BANDAR2 UTAMA DI LEMBAH KLANG

Negeri Sembilan:
Tampin

Kelantan:
Kota Bahru

Terengganu:
Kuala Terengganu

Pahang:
Kuantan
Pekan

Johor:
Johor Bahru
Kluang
Segamat
Batu Pahat
Pasir Gudang
Muar
Masai

Untuk maklumat lanjut, korg bleh layari website die http://www.p1.com.my


~i TrusT evEryOne but i dOnt TrusT The DEviL inSiDE TheM~

5 kutipan komen:

~zuL~ said...

so pe korg rse (yg da beli celcom broadband) bile dpt taw P1 Wimax ni akn ade kt perlis especially kt wg ulu..? haa, bru korg taw mne berbaloi.. sme je hrge die stiap bln... lbey kurg ja. tp yg pasti P1 Wimax lbih laju n maju.

mamma mia! said...

n sembilan kt tampin je? pelik! sban xde? huhu

~zuL~ said...

xde lg...diorg kate akhir tahun ni mungkin ade sbb diorg tgh develop coverage diorg. so tgu~

Safwan said...

salam..sje nk nyampok coz ak ni wimax user gk..=p die nyer speed sbnrnye x bpe stable lg kot..kdg2 slow gk..=.= tp overall ok la sbb slalunye die ikut actual speed mcm kt pakej dan kdg2 tu speed die laju sket..yg sdeynyer area seremban xde lg..adess..

~zuL~ said...

yup.. mmg btol. tu la psl... area tampin ja spot wimax.. nti x lme lg ade lh tu. bwk bersabo la ye.. diorg tgh meluaskn coverage diorg la tu. kn diorg bru lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...